Giżycko
Technikum
Technikum Nr 3 - I B
Nazwa oddziału

 I B

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • język obcy nowożytny ,  geografia

Przedmioty rozszerzone
  • język angielski
  • geografia
Zawody

 Technik hotelarstwa

Opis

Technik hotelarstwa:

W trakcie nauki uczniowie zdobywają dwie kwalifikacje:

1. Planowanie i realizacja usług w recepcji.
2. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie.

Po zdaniu egzaminu z obu kwalifikacji uczeń otrzyma dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik hotelarstwa oraz EUROPASS – aneks do dyplomu w języku angielskim i języku polskim uprawniający do wykonywania zawodu na europejskim rynku pracy.

Technik hotelarstwa przygotowany jest do wykonywania następujących zadań zawodowych:
• prowadzenia działalności promocyjnej oraz sprzedaży usług hotelarskich,
• rezerwowania usług hotelarskich,
• wykonywania prac związanych z obsługą gości w recepcji,
• przygotowywania jednostek mieszkalnych do przyjęcia gości,
• przygotowywania i podawania śniadań w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie,
• przyjmowania i realizacji zamówień na hotelarskie usługi dodatkowe.